יוצאים לדרך: 6 טיפים לניהול סטארט-אפ בשלביו הראשונים

רעיון יש, צוות יש, משרדים יש – אולי אפילו גויס כבר הון ראשוני. מה עושים בשלבים הראשונים של ניהול סטארט-אפ, ואיך נמנעים מתקלות מצערות? | שישה טיפים פרקטיים לשמירה על מסלול נכון להצלחה, כבר מהימים הראשונים
6 טיפים לניהול סטארט-אפ בשלביו הראשונים
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook

מי שמקבל כנפיים, רוצה לעוף. זה ברור. אבל בעסקים, יש ערך וחשוב מאוד לשמור על סדר, לקחת את הזמן ולנהל את המשאבים – זמן, כסף, פוקוס – בחכמה.

סטארט-אפיסטים שמגיעים לרגע המיוחל שבו הם רשמית יכולים להקדיש את עצמם ב-100% למיזם שלהם נוטים לרוץ קדימה, לפתח-לפתח-לפתח.

הדבר נובע מתוך רצון טבעי ומובן לראות את המוצר מגיע במהירות משלב הרעיון לשלב האבטיפוס.

בין הרצון לנהל עסק מצליח ויציב לבין הרצון להגיע במהירות למוצר ראשוני – איך סטארט-אפ אמור להתנהל בחודשים ובשנים הראשונות, לאחר גיוס הכסף הראשוני? איך זה נראה מבפנים? כשהמפתחים מושכים לסשנים של אפיון וקידוד, מנהל החשבונות מושך לכיוון של גיוסים ותכנון פיננסי ואשת השיווק כבר בונה קהלים ורוצה לצאת לאוויר העולם – כך תתחילו את המסע של הסטארט-אפ שלכם ברגל ימין.

אל תפספסו!

יש לכם רעיון לסטארטאפ? צריכים מיקוד והכוונה כדי לקחת אותו קדימה? מצוין. אנחנו נשמח לקחת חלק במסע שלכם – השאירו לנו פרטים וניצור קשר מיידי לתיאום פגישה.

* פגישת ייעוץ עסקי ראשונה ללא עלות

ניהול סטארט-אפ בשלביו הראשונים – 6 טיפים למתחילים

1. הציבו מטרות

איך נדע שהתקדמנו או שאנחנו מתעכבים, אם לא נציב לעצמנו מטרות? כדאי מאוד להציב מטרות בשלבים מוקדמים, כי הן למעשה נקודות ההשוואה שלפיהן נעבוד בהמשך – בכל התחומים: ניהול, פיתוח, מוצר, שיווק, פיננסים וכו'.

אם מעולם לא עסקתם בהגדרת מטרות לטווח ארוך, מקום מצוין להתחיל בו הוא התוכנית העסקית שלכם. בהנחה שקיימת תוכנית עסקית, יש בה כבר כמה יעדים, והימים הראשונים של הסטארט-אפ שלכם הם בדיוק הזמן לפרוט אותם למטרות מוגדרות.

השתמשו בשיטת SMART כדי לכתוב מטרות שהן ספציפיות (Specific), מדידות (Measurable), בנות-השגה (Achievable), ריאליות (Realistic) ומוגדרות בזמן (Time-bound). היעזרו באנשי המקצוע שעובדים אתכם כדי להגדיר מטרות, כל אחד בתחומו.

2. טפלו בפיננסים

אחד מאנשי המקצוע האלה הוא קרוב לוודאי מנהל חשבונות או רואה חשבון. אנשי הכספים הם פעמים רבות מראשוני בעלי התפקידים בסטארט-אפ, בוודאי לאחר גיוס הון ראשוני. לפני שרצים קדימה – בדקו שהכל בסדר במחלקת הכספים שלכם.

במידה ושכרתם רואה חשבון, תנו לו לדאוג לסדר בכל הנוגע לכסף. רק ודאו שאתם מדי פעם בודקים איתו שהכל כשורה, ומאזינים לעצות שלו ולהנחיות שלו בכל הנוגע לניהול הכסף.

אל תחכו! רוצים להתחיל?

יש לכם רעיון לסטארטאפ? צריכים מיקוד והכוונה כדי לקחת אותו קדימה? מצוין. אנחנו נשמח לקחת חלק במסע שלכם – השאירו לנו פרטים וניצור קשר מיידי לתיאום פגישה.

* פגישת ייעוץ עסקי ראשונה ללא עלות

3. דאגו לביורוקרטיה ולניירת

האם הסטארט-אפ שלכם הוא כבר חברה בע"מ? הביורוקרטיה שכרוכה בהקמה והפעלה של עסק היא מסובכת.

בימיו הראשונים של המיזם שלכם, ודאו שאתם בצד הנכון של ביורוקרטיה.

היעזרו ברואה חשבון ובעורך דין (אפשר לשכור שירותי עו"ד בדיוק למטרות האלה) כדי לראות שהכל מוסדר מבחינת רישום, מיסוי, ביטוח וכדומה. אתם לא רוצים להגיע לשלב שבו המוצר כבר מוכן לשיגור – אבל איזה מסמך שלא נשלח לרשות המיסים תוקע את כל העסק.

4. בצעו טסטים ומחקר

הו, סוף-סוף מתעסקים פה בקצת היי-טק. עזבו בשלב זה את המחשבות על מיתוג מלוטש וכרטיסי ביקור. כל אלה יגיעו אחר כך.

השלבים הראשונים של הסטארט-אפ שלכם צריכים להיות ממוקדים בהפיכה של הרעיון שלכם לטוב ביותר שהוא יכול להיות – בצעו מחקרים, הביאו תובנות מהתוצאות ושייפו את הרעיון.

לפי מחקר של חברת הייעוץ Autopsy, אחד מתוך כל ארבעה סטארט-אפים שנכשלים נופל פשוט כי לא היה קיים צורך בשוק למוצר או לפתרון שלו. חקר שוק, סקירת מתחרים, הבנת הצרכים של המשתמשים וניהול מוצר דינמי – יכולים למנוע מהמיזם שלכם את השלב הזה.

התחילו בבדיקה בסביבה הקרובה שלכם – האם החברים שלכם, המשפחה שלכם והמכרים שלכם ישתמשו במוצר? עברו לבדיקה על קבוצה גדולה יותר, אולי חברי קבוצת פייסבוק העוסקת בנישה שלכם. רכזו את המשובים וחזרו ללוח הלבן כדי לשדרג ולהתאים את הרעיון שלכם לקהל הפוטנציאלי.

5. בנו קהל לקוחות

ואם כבר אנחנו עוסקים בקהל פוטנציאלי, זהו הזמן גם להתחיל לבנות אותו. לא צריך שם למוצר ואפילו לא צריך גרסה מוכנה.

התחילו במאמצי השיווק כבר מהשלבים הראשונים, וכשהמוצר יהיה מוכן לצאת לאוויר העולם, כבר יהיה לו קהל שממתין לו, שיילך ויגדל עם הזמן.

פרסמו את הרעיון שאתם מפתחים בקבוצות ובכנסים רלוונטיים, שחררו גרסאות בטא לפיצ'רים ושלחו לקהלים לבחירתכם, מכרו מנויים לשירות העתידי כדי ליצור באזז ושקלו אף ליצור הד תקשורתי במדורי ההיי-טק ושוק ההון באתרי החדשות.

6. ספרו את הסיפור שלכם

בסוף, לסטארט-אפ שלך יש סיפור. הוא מתחיל בך – היזם או היזמת – וממשיך אל תוך החברה שהקמת והמוצר שמתפתח. אל תחששו לספר את הסיפור הזה לעולם.

במציאות שבה storytelling הוא המפתח להצלחה, אין שלב שהוא מוקדם מדי להתחיל לספר את הסיפור שלכם.

אז מאיפה מתחילים?

יש לכם רעיון מנצח? נעים מאוד, אנחנו StartPlan ויש לנו מטרה אחת ברורה – לכוון אנשים כיצד לקחת את הרעיון שלהם קדימה ולהגדיל את הסיכויים שלו להפוך לסטארט-אפ.

אנחנו עובדים עם אנשים שיש להם רעיון לסטארט-אפ, ונותנים להם את הידע והכלים כדי להפוך ליזמים.

אנחנו נשמח לסייע ולקחת חלק במסע שלכם – השאירו לנו פרטים ונכוון אתכם אל הצעד הבא.

 
זה הזמן. רוצים לקדם את הרעיון?

יש לכם רעיון לסטארטאפ? צריכים מיקוד והכוונה כדי לקחת אותו קדימה? מצוין. אנחנו נשמח לקחת חלק במסע שלכם – השאירו לנו פרטים וניצור קשר מיידי לתיאום פגישה.

* פגישת ייעוץ עסקי ראשונה ללא עלות

אל תפספסו את תכנית הסטארטאפים שלנו

בואו נקדם את הרעיון!

אל תפספסו. השאירו עכשיו פרטים וניצור אתכם קשר מיידי לתיאום פגישה.

בואו נקדם את הרעיון!

אל תפספסו. השאירו עכשיו פרטים וניצור אתכם קשר מיידי לתיאום פגישה.