איך לחשוב על רעיון לסטארט-אפ ב-3 צעדים!

אנשים רבים חושבים על רעיונות למוצרים חדשניים, אבל לא כולם מצליחים להתקדם ולהביא אותם להצלחה. אז איך מקימים סטארט-אפ, אילו רעיונות שווים השקעה ואיך בכלל מוצאים משקיעים לסטארט-אפים? סיכמנו את כל מה שצריך לדעת בכתבה הבאה
לא רוצים להישאר מאחור? איך לחשוב על רעיון לסטארט-אפ ב-3 צעדים!
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook

העולם של היום שופע במוצרים מוכרים שהתחילו כרעיונות גאוניים, והפכו עם הזמן לחברות סטארט-אפ שגדלו והתפתחו.

תחשבו על דברים שכולם מכירים כמו למשל AirBnB, שהוקמה על ידי שני שותפים בסן פרנסיסקו שלא הצליחו לשלם שכר דירה והציעו מזרונים להשכרה בסלון ביתם, או אפליקציית וואטסאפ שפותחה כיוון שלאנשים מאחוריה פשוט נמאס מפרסומות באינטרנט, והם רצו לפתח פלטפורמה בה יוכלו לתקשר אחד עם השני בלי הפרעות. 

אם אתם נמצאים בחברת אנשים שמתעניינים בחידושים טכנולוגיים, רפואיים, מדעיים או הנדסיים, לא מן הנמנע ששמעתם כמה מהרעיונות היצירתיים ביותר שיש למחשבה האנושית להציע.

יכול להיות שאפילו חשבתם על כמה רעיונות לסטארט אפ בעצמכם. 

אבל איפה נגמרת המחשבה ומתחילה המציאות? בסטייל של – "יש לי רעיון לסטארט אפ מה הלאה" – או במילים אחרות, מה עושים עם רעיון או איך אפשר לקחת רעיון יצירתי ומהפכני, ובאמת לעשות איתו משהו? ואיך אפשר לוודא שהרעיון באמת טוב ויכול להוות בסיס לחברת סטארט-אפ מצליחה?

אל תפספסו!

אם אתם מאמינים שיש לכם רעיון לסטארט-אפ עם פוטנציאל הצלחה, השאירו עכשיו פרטים וניצור אתכם קשר מיידי לתיאום פגישה.

* פגישת ייעוץ עסקי ראשונה ללא עלות

מה עושים עם רעיון לסטארט אפ – איך הכל מתחיל?

לפני הכל, איך בכלל מגיעים לרעיון לסטארט אפ שהוא באמת טוב ושאפשר להפוך לחברת סטארטאפ מצליחה?

אם גם אתם רוצים לחשוב על רעיון כזה, קחו דף ועט או תפתחו את אפליקציות ההערות המועדפת עליכם, ובואו נצא לדרך!

  • קודם כל, חשוב להבין שרוב הרעיונות הטובים יתחילו מזיהוי של בעיה אמיתית. רעיונות לסטארט אפ רבים התבססו על בעיה קיימת שהפתרון עבורה עונה למעשה על צורך אמיתי בשוק.
    אז הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות הוא לחשוב על 3 בעיות או כאבים שאתם מכירים או חווים בחיי היום-יום שלכם: בחיים האישיים, בעבודה, בלימודים או בכל מקום אחר. רשמו אותן עכשיו.
  • כתבתם? מעולה! עכשיו הגיע הזמן לדרג את כל אחת מהבעיות שרשמתם לפי רמת ההיכרות שלכם עם אותה בעיה. מומלץ לתת ציון לכל אחת מהן, נגיד 1 עד 5, כדי להבין בדיוק עד כמה אתם מבינים את בעיה, וכמה אתם אוהבים את התחום שבו היא נמצאת. למשל, רבים מהרעיונות המוצלחים בעולם עלו מתוך היכרות אישית. לרוב היה מדובר על בעיה שהטרידה את מייסדי הסטארט-אפ בעצמם, או משהו שצץ בסביבתם הקרובה, המקצועית או האישית.


אותם מייסדים רצו לפתור דבר מה שהפריע להם במהלך העבודה, או לחילופין מישהו מבני המשפחה שלהם סיפר להם על קושי שהם לא מוצאים לו פתרון.

כך יש למייסדי הסטארט-אפ היכרות אישית עם הבעיה, והרעיון עליו חשבו בעצם בא לתת פתרון חדש לאותה בעיה, או לשפר את הפתרון הקיים עבורה בצורה חכמה ויעילה. 

בעקבות הדירוג הראשוני שעשיתם, השלב הבא בתהליך שלכם הוא לתת ציון לרמת הערך שיהיה לפתרון הבעיה.

מה הכוונה בערך?

רעיון שיוכל לעבוד בעולם הרחב ועליו יהיה ניתן לבסס מוצר שיש עבורו שוק גדול. הרעיון למעשה יוכל להביא ערך לחיים של אנשים רבים.

אחת הדרכים לברר זאת היא לשאול האם הרעיון הזה עונה על בעיה שרק אתם או האנשים הקרובים אליכם נתקלים בה, או שגם אנשים אחרים מכירים אותה.

  • אחרי שעשיתם את כל זה, הגיע הזמן להסתכל על כל אחת מהבעיות ולראות מי מהן קיבלה הכי הרבה נקודות. הבעיה שקיבלה את הציון הגבוה ביותר (או הבעיה שאחריה בניקוד) היא הדבר שאיתו אתם צריכים להתקדם.
  • לבסוף, אחרי שבחרתם את הבעיה, הגיע הזמן לחשוב על פתרונות עבורה.
    בשלב זה תמיד כדאי להתייעץ עם מומחים בפתרון בעיות, ובעיקר כאלו שעובדים בתכנון ופיתוח פתרונות לבעיות מוכרות. כמונו. 

אל תחכו! רוצים להתחיל?

אם אתם מאמינים שיש לכם רעיון לסטארט-אפ עם פוטנציאל הצלחה, השאירו עכשיו פרטים וניצור אתכם קשר מיידי לתיאום פגישה.

* פגישת ייעוץ עסקי ראשונה ללא עלות

מרעיון לסטארט אפ –  איך זה עובד?

כמו שאנחנו אומרים לכל מי שפונה אלינו עם רעיון שהוא מעוניין לפתח, ורגע לפני שמתחילים לגייס משקיעים ולהקים את הסטארטאפ, כדאי לוודא שהרעיון שהגעתם אליו הוא בעל פוטנציאל וסיכוי להצליח. אפשר לעשות את זה על ידי בדיקה של כמה דברים חשובים:

 

1. לבחון את השוק אליו הרעיון שלכם אמור להיכנס.

האם מדובר בשוק בריא וצומח או בשוק שנמצא במצב של דעיכה? מהו המצב של חברות אחרות בשוק הזה והאם יש בכלל השקעות בתחום?


2. לבחון את התחרות לפני שמקימים סטארט-אפ.

האם לרעיון יש מתחרים? מי הם? האם הם מסכנים את הסטארט-אפ?
חשוב לדעת היכן נמצאים המתחרים ביחס לרעיון שלכם: האם הם השתלטו על השוק או רק התבססו בו?

כדאי לזכור שהיכרות עם התחרות הקיימת לרעיון שלכם יכולה ללמד אתכם הרבה על הסיכויים של הרעיון להצליח, וגם תוכל לעזור לכם ללמוד מטעויות של אחרים ולחסוך מעצמכם עיכובים מיותרים בפיתוח.

3. חשיבה על מודל עסקי לסטארט-אפ

על פניו זה נשמע כמו מונח מפוצץ שיכול למלא כמה ישיבות ארוכות, אבל הרעיון מאחוריו פשוט במיוחד: האם אפשר לעשות כסף מהרעיון שלכם?

רוב היזמים בשלב הראשוני הזה של הקמת סטארט-אפ נוטים להיעזר בידע מבחוץ-לרוב ייעוץ עסקי שמתמחה בסטארט-אפים.

כל המחקר הזה אמור לקחת לכם כמה שבועות לבצע. 

אבל, מתוך הניסיון הרחב שלנו בתחום אנחנו יודעים שאנשים שעושים את המחקר לבד, ובעיקר אנשים שרק עושים את הצעדים הראשונים שלהם בתחום, לא מצליחים להגיע למחקר מקיף מספיק. 

המחקר לא תמיד שלם, חסרות בו הרבה זוויות מקצועיות, נקודות מבט נוספות, ולפעמים פשוט מתפספסים דברים קריטיים להמשך התהליך. 

לכן, אנחנו ממליצים להיעזר במישהו מנוסה בתחום. כזה שגם יוכל לעשות את המחקר עבורכם במהירות וביעילות, וגם להשתמש בשיטות הנכונות ביותר כדי להגיע לתוצאות מדויקות. כמובן שאפשר להיעזר גם בנו.

לבטוח בתהליך – ובנסיון

 

האפשרות להיעזר בחברת ייעוץ לסטארט אפים מנוסה כמונו, שמקיימת את אותו התהליך בדיוק כחלק מהעבודה השוטפת שלה, היא האופציה החכמה ביותר.

אם בוחרים באפשרות הזאת, כל הבדיקות והמחקר שהתהליך כולל בתוכו נעשים על ידי אנשים המתמחים בכך מטעמנו ולא באופן עצמאי על ידכם, מייסדי הרעיון.

בנוסף, בזכות הניסיון הרב שלנו ניתן לבצע תיקוף, ולידציה, לרעיון שעלה.

הניסיון שלנו יכול להיות גורם מכריע, מהיר ויעיל לבדיקת הרעיון, ולהצביע על האפשרות שיש לו בסיס טוב על מנת שיתפתח לחברת סטארט-אפ.

בהמשך התהליך אנחנו מציעים למייסדי הרעיון לקבל הכנה עסקית וייעוץ עסקי לסטארט-אפ המתהווה שלהם וללמוד כיצד מגייסים משקיעים לסטארט-אפ.

יש לי רעיון לסטארט אפ מה הלאה

אל תחכו! רוצים להתחיל?

אם אתם מאמינים שיש לכם רעיון לסטארט-אפ עם פוטנציאל הצלחה, השאירו עכשיו פרטים וניצור אתכם קשר מיידי לתיאום פגישה.

* פגישת ייעוץ עסקי ראשונה ללא עלות

כל מה שדרוש לסטארטאפיסטים מתחילים

המעבר לעבודה עם חברה מנוסה כמו שלנו מאפשר ליזמים להסתמך על שנים של ניסיון בפיתוח חברות סטארט-אפ, יחד עם קבלת כלים פרקטיים לקידום הרעיון.

מעבר לכלים עצמם, כל רעיון שיקודם איתנו יוכל לקבל מאיתנו חבילה מקיפה של כל הדברים שיעזרו לקידום שלו: מצגת למשקיעים בסטארט-אפ, עיצוב מוצר פיזי, עיצוב מסכי אפליקציה או תוכנה, סקרי שוק, ייעוץ טכנולוגי, בניית תוכנית פיננסית מקיפה לסטארט-אפ ותקציר מנהלים למיזם.

בנוסף, נעשה עבורכם את אפיון המוצר שעתיד להיוולד בעקבות הרעיון, נתכנן את דרכי השיווק לרעיון שלכם, ולבסוף נלמד אתכם את המודל העסקי, איך לחפש משקיעים לסטארט-אפ ומהן הדרכים המומלצות לעשות את זה. 

לאחר שנסיים את כל השלבים האלו נעבור להכנה שתראה לכם איך לוקחים את הרעיון ומציגים אותו למשקיעים: נעביר אתכם סימולציות המדמות פגישות עם משקיעים, ונצייד אתכם בחומרים הנכונים כדי שתצליחו בפגישה.

מעבר לזה, תקבלו ליווי וייעוץ לסטארטאפים באופן מקצועי לכל אורך תהליך גיוס הכספים לסטארט-אפ, יחד עם מענה לשאלות מורכבות שבוודאי יעלו תוך כדי.

 

מקצרים תהליכים, מפתחים – ומגייסים

המהירות וביצוע הבדיקות והמחקרים הנחוצים על ידי חברה כמו שלנו מקצרים את התהליך כולו בצורה ניכרת.

עובדה זאת מאפשרת למייסדי הרעיון להגיע לשלב הסופי, גיוס משקיעים לסטארט אפ והקמתו, בצורה יעילה ונכונה, עם סיכוי גדול יותר להצליח בתהליך ועם הרבה פחות קשיים במהלך הקמת הסטארט אפ.

 

את ההוכחה לזה אפשר למצוא בחברות שהוקמו בעזרת התהליך שלנו- חברות סטארט-אפ המשתייכות למגוון תחומים שהגיעו אלינו עם רעיון טוב והתקדמו בעזרתנו.

החברות האלו הצליחו לגייס כספים שעזרו להן לקדם את הסטארט-אפ בצורה משמעותית.

רעיון לסטארט אפ

הנה רק כמה דוגמאות לגיוסים שהצלחנו לקדם במגוון תחומים:

למשל, חברת סטארט-אפ בתחום האבטחה שהצליחה לגייס 1.5 מיליון דולר, סטארט-אפ אחר בתחום התוכנה שהצליח לגייס 3.6 מיליון דולר, וסטארט-אפ נוסף בתחום התקשורת שהצליח לגייס מיליון דולר.

כל הסטארט-אפים האלו התחילו בגיוסים קטנים, המשיכו להתפתח ועם הזמן הצליחו לגייס סכומים גדולים יותר ויותר.

עם זאת, ישנם גם סטארט-אפים שהיקפם קטן יותר שזקוקים בהתאמה להשקעות קטנות יותר.

למשל, סטארט-אפ מתחום המוצרים הפיזיים להורים שהצליח לגייס בעזרתנו כחצי מיליון שקלים, וכך המשיך להתפתח ולבסס את עצמו בשוק תחרותי במיוחד.

או סטארט-אפ נוסף מתחום הכושר שגייס 700 אלף ש"ח, סטארט-אפ מתחום הערים החכמות שגייס 350 אלף ש"ח, וסטארט-אפ שהגה מוצר פיזי לרכב שגייס בהצלחה 300 אלף ש"ח. 

מרעיון לחברה מצליחה- כל הסיבות לא לעשות את זה לבד

החל מאותו רגע של הארה ועד לגיוס הראשון לסטארט-אפ העתידי, רצוי ומומלץ לבצע את כל התהליך לפי צעדים ברורים ומובנים, וכמובן בעזרת ניסיון רב השנים שלנו, האנשים שהפכו את ההבנה שלהם בשוק הסטארטאפים למטרת חיים.

אם חשבתם על רעיון שתואם את התהליך שתיארנו בכתבה או אם אתם מתכוונים לעשות את הצעד הראשון בעצמכם, תוכלו בשלב זה לפנות אלינו ישירות ל- StartPlan ולחסוך לעצמכם זמן רב. 

רק כך תוכלו לגלות במהרה האם ההברקה שלכם היא באמת רעיון עם פוטנציאל.

מה עושים עם רעיון? פונים אלינו!

יש לי רעיון לסטארט אפ מה הלאה?
מאמינים שיש לכם רעיון לסטארט-אפ עם פוטנציאל הצלחה? השאירו עכשיו פרטים וניצור אתכם קשר מיידי לתיאום פגישה.

* פגישת ייעוץ עסקי ראשונה ללא עלות

אל תפספסו את תכנית הסטארטאפים שלנו

בואו נקדם את הרעיון!

אל תפספסו. השאירו עכשיו פרטים וניצור אתכם קשר מיידי לתיאום פגישה.

בואו נקדם את הרעיון!

אל תפספסו. השאירו עכשיו פרטים וניצור אתכם קשר מיידי לתיאום פגישה.