איך נכון להתנהל מול דירקטוריון בסטארט-אפ?

התנהלות בין סטארט-אפיסטים לחברי דירקטוריון יכולה להיות שדה מוקשים של רגישויות – שכן זהו מקום שבו מושקעים הון ותשוקה יזמית | התנהלות טובה מול הדירקטוריון תמנע חיכוכים, והיא מבוססת על תיאום ציפיות, יחסים בלתי-פורמליים ותקשורת כנה ופרואקטיבית
איך נכון להתנהל מול דירקטוריון בסטארט-אפ?
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook

עבור יזמים של חברות סטארט-אפ, בעיקר כאלה בתחילת דרכם אבל לא רק, הצורך בדירקטוריון והתפקיד שהוא ממלא לא תמיד ברורים.

מעבר לכך, היחסים שאמורים להתנהל מול חברי הדירקטוריון אינם מוגדרים בספר הדרכה כלשהו, והם מבוססים פעמים רבות על האופי הספציפי של היזמים, של השותפים ושל המשקיעים.

דירקטוריון (Board) הוא למעשה "ההנהלה העליונה" של החברה, חבר מנהלים שקובע את יעדי הארגון והאסטרטגיה העסקית שלו.

הם אינם עוסקים בניהול יומיומי, אלא בענייני מאקרו, וכן בפיקוח על התקדמות וביצוע האסטרטגיה שנקבעה. בחברות שנסחרות כבר בבורסה, הדירקטוריון ממונה על ידי בעלי המניות.

אצל סטארט-אפים בתחילת הדרך וחברות לא נסחרות, הדירקטוריון הוא הרכב של נציגי היזמים ונציגי המשקיעים, שמעצם השקעתם הם למעשה שותפים בחברה (קרנות הון סיכון, משקיעים פרטיים וכדומה).

יחסים עם חברי דירקטוריון יכולים לקבוע את עתידו של הסטארט אפ לכאן או לכאן. יזם ודירקטוריון שעובדים טוב יחד, יכולים להביא תוצאות חיוביות לחברה במהירות.

לעומת זאת, משבר ביחסים עם אחד או יותר מחברי הדירקטוריון – דה פקטו, מדובר בסכסוך שותפים – יכול להחריב מאמצים של חודשים ושל שנים.

אז איך מפתחים יחסים מאוזנים ומיטיבים עם חברי הדירקטוריון במיזם צעיר?

אל תפספסו!

יש לכם רעיון לסטארטאפ? צריכים מיקוד והכוונה כדי לקחת אותו קדימה? מצוין. אנחנו נשמח לקחת חלק במסע שלכם – השאירו לנו פרטים וניצור קשר מיידי לתיאום פגישה.

* פגישת ייעוץ עסקי ראשונה ללא עלות

התנהלות בין סטארט-אפיסטים לחברי דירקטוריון – דגשים חשובים

תאמו ציפיות

לא כל השותפים הם אותו דבר. שותף שהשקיע הרבה כסף במוצר שאתם מפתחים והוא מאמין בו בלב שלם, יהיה מוכן להיות מתון בהתנהלות הדירקטוריון.

קרן הון סיכון שהאסטרטגיה שלה היא הצפת הערך של הסטארט-אפ ומכירתו ברווח משמעותי, לא תהיה סובלנית לחיכוכים עם היזם, ותרצה שתהיה למילה שלה משקל משמעותי.

הבינו מבעוד מועד את האופי של השותפות שכל גורם מצפה לה, והבינו את המוטיבציות שלהם מאחורי הצרכים שהם מציגים.

הביעו באופן ברור את גבולות הגזרה של השותפות ביניכם, היכן מצופה מהשותפים לתת את דעתם (למשל, שותף שהוא חברת פרסום יסייע במאמצי השיווק) ומתי לא (אבא של היזם לא אמור להחליט על הכיוון הטכנולוגי של החברה).

בנו את היחסים גם מחוץ לחדר הישיבות

אחרי שכספים כבר הושקעו, השותפים כבר מכירים והעסק מתגלגל – נוצר מצב שבו הרבה מהמפגשים עם חברי הדירקטוריון מתקיימים רק במסגרת של ישיבות.

נפגשים, מסכמים את ביצועי הרבעון, מתעדכנים בהתפתחויות האחרונות, מצביעים על נושאים חשובים – והולכים הביתה.

אבל העבודה האמיתי של בניית היחסים עם הדירקטוריון לא נעשית מסביב לשולחן עם כיבוד ושתייה. היא מתבצעת אחד-על-אחד במעמד בלתי-פורמלי.

שמרו על מערכת יחסים פתוחה וקבועה מעבר לפגישות הדירקטוריון הרבעוניות.

הדירקטוריון הוא צוות של מנהיגים, שלכל אחד מהם ראייה והסתכלות אחרת על הדברים – חיבור בלתי פורמלי של היזם וחבר הדירקטוריון יקרב אותם להבנה האחד של השני.

כך נוצרת אחווה אמיתית בין יזם לשותף, חזון מותאם לחזון והפוטנציאל לחוסר הבנה ויחסים עכורים יורד.

אל תחכו! רוצים להתחיל?

יש לכם רעיון לסטארטאפ? צריכים מיקוד והכוונה כדי לקחת אותו קדימה? מצוין. אנחנו נשמח לקחת חלק במסע שלכם – השאירו לנו פרטים וניצור קשר מיידי לתיאום פגישה.

* פגישת ייעוץ עסקי ראשונה ללא עלות

הביאו תקשורת פתוחה, שקופה ופרואקטיבית לישיבות

ישיבת דירקטוריון אינה דומה לרבות מהישיבות העסקיות או ישיבות ההנהלה שהשתתפתם בהם.

מכיוון שהדירקטוריון מורכב מגורמים שלכל אחד מהם יש חלק בעסק שמנוהל באותה הישיבה, לכל אחד "יש סוס במרוץ הזה", ישיבות דירקטוריון הן מעט דרמטיות.

בנוסף, מכיוון שמדובר פה בחבר מנהלים עליון שאמור לנווט את הספינה להצלחה, ללא שיקולים של מוניטין או רווחה אישית, הציפיות מהמשתתפים ייחודיות.

בין היתר, חשוב מאוד להגיע לישיבות הדירקטוריון עם ראש פתוח – להצעות, להערות ואף לחששות או כעסים. השחקנים בישיבות יעלו נושאים שיכול להיות שיש לכם דעה מוצקה לגביהם.

אבל הרעיון מאחורי דירקטוריון שבו יושבים השותפים, הוא ריבוי רעיונות והפריה הדדית לטובת אסטרטגיה מנצחת.  

מן הצד השני, היו פרואקטיביים כשאתם מגיעים עם רעיונות ואבחנות משלכם.

יש לכם ביקורת? הביאו אותה לישיבה על דעת עצמכם וביחד עם מסמכים שייתמכו בעמדה שלכם.

אתם יודעים שאחד השותפים לא מרוצה מהתנהלות מסוימת בחברה? אל תמתינו שהוא יעלה את הנושא – העלו אותו בעצמכם ותנו לו תחושה שיש מי ששומע אותו בצד של היזם.

אז מאיפה מתחילים?

יש לכם רעיון מנצח? נעים מאוד, אנחנו StartPlan ויש לנו מטרה אחת ברורה – לכוון אנשים כיצד לקחת את הרעיון שלהם קדימה ולהגדיל את הסיכויים שלו להפוך לסטארט-אפ.

אנחנו עובדים עם אנשים שיש להם רעיון לסטארט אפ, ונותנים להם את הידע והכלים כדי להפוך ליזמים.

אנחנו נשמח לסייע ולקחת חלק במסע שלכם – השאירו לנו פרטים ונכוון אתכם אל הצעד הבא.

אולי יעניין אתכם לקרוא על – איך להקים סטארט אפ?

 

זה הזמן. רוצים לקדם את הרעיון?

יש לכם רעיון לסטארטאפ? צריכים מיקוד והכוונה כדי לקחת אותו קדימה? מצוין. אנחנו נשמח לקחת חלק במסע שלכם – השאירו לנו פרטים וניצור קשר מיידי לתיאום פגישה.

* פגישת ייעוץ עסקי ראשונה ללא עלות

אל תפספסו את תכנית הסטארטאפים שלנו

בואו נקדם את הרעיון!

אל תפספסו. השאירו עכשיו פרטים וניצור אתכם קשר מיידי לתיאום פגישה.

בואו נקדם את הרעיון!

אל תפספסו. השאירו עכשיו פרטים וניצור אתכם קשר מיידי לתיאום פגישה.