לא עוצרים לרגע – הסטארט-אפים בישראל שוברים את שיאי הגיוסים

למרות (ואולי אף בגלל) הקורונה, על פי נתונים שאספנו, סטארט-אפים בארץ גייסו כמעט 18 מיליארד דולר בשלושת הרבעונים הראשונים של 2021, 71% יותר מאשר כלל הגיוסים שלהם ב-2020. שיא זה מגיע בהמשך ישיר למגמת הנסיקה של 2020, שנת משבר הקורונה, שהסתכמה גם היא כשנת שיא בגיוסי ההייטק הישראלי. חברות הסטארט-אפ הישראליות שברו את השיא, המשקיעים ממשיכים להזרים מזומנים לחברות טכנולוגיה והן מצידן ממשיכות במסע גיוסי הון. אז איך קרה שדווקא בתקופה כל כך רגישה, של חוסר ודאות וחוסר יציבות, המשקיעים לא מהססים לפתוח את הארנק?
לא עוצרים לרגע – הסטארט-אפים בישראל שוברים את שיאי הגיוסים
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook

אם נחזור רגע אחורה, לשם ההשוואה – בשנים הקודמות היקף גיוסי הכספים הסתכם ב-7.5 מיליארד דולר בלבד בשנת 2019 וכ- 6.5 מיליארד דולר בשנת 2018.

גם מספר ההשקעות הראשונות בחברות סטארט-אפ ישראליות הגיע ב-2020 לשיא של שבע שנים ועמד על 620 השקעות שונות.

המספרים מדברים בעד עצמם ומשקפים את הבעת האמון של המשקיעים בחברות הסטארט-אפ הישראליות, בעיקר בשלושה מגזרים מובילים: אבטחת מידע (סייבר), פינטק (טכנולוגיה פיננסית) ותוכנות ארגוניות.

שלושת התחומים האלו לבדם היו אחראים ל-6.2 מיליארד דולר, המהווים 60% מסך הגיוסים הכולל מתחילת השנה.

זאת עקב שינוי אופן העבודה בקרב כל המגזרים בתקופת הקורונה והשינויים שאליהם הובילה (עבודה מרחוק, שיחות וידאו, תשלומים ללא מגע ואפילו הזמנות משלוחים).

מרבית ההון שמגייסות קרנות ההשקעות מגיע ממשקיעים זרים, ועצם העובדה שהם מזרימים לכאן כספים מצביעה על כך שהם רואים בצורה אופטימית את מצב השוק לעשר השנים הבאות (התקופה בה יבוצעו ההשקעות האלה).

עבור יזמים ישראלים מדובר בהזדמנות טובה מכיוון שזה זמן רב שלא היה כל כך הרבה כסף בשוק שמחפש השקעה.

בהשוואה לשאר העולם ישראל נמצאת בראש, ובמסגרת הגיוסים נרשמה אצלנו עליה של למעלה מ-20%, בעוד שבאירופה נרשמה עליה משוקללת בגובה 1% ואילו בארה״ב נרשמה עליה של 5% בלבד.

באסיה אף נרשמה ירידה בגובה 15% ובדרום אמריקה ירידה בגובה 21% בהשוואה לשנה שעברה.

אל תפספסו!

יש לכם רעיון לסטארטאפ? צריכים מיקוד והכוונה כדי לקחת אותו קדימה? מצוין. אנחנו נשמח לקחת חלק במסע שלכם – השאירו לנו פרטים וניצור קשר מיידי לתיאום פגישה.

* פגישת ייעוץ עסקי ראשונה ללא עלות

הסיבות לנתונים

השיאים של גיוסי הכספים בחודשים האחרונים נובעים משתי סיבות עיקריות: אחת היא ההשפעה של מגיפת הקורונה על סקטורים מסוימים שחוו זינוק גדול בביקוש (למשל אמצעים לניטור קהל, או תשלומים ללא מגע) וחברות שהצליחו להגיב לכך במהירות ולהתאים את עצמן למציאות החדשה הפכו אטרקטיביות מאוד עבור המשקיעים.

סיבה נוספת היא שהאקלים הטכנולוגי בישראל הפך בוגר יותר, כאשר חברות סטארט-אפ גדלות במהירות ומסוגלות לגייס סבבים גדולים ומשמעותיים יותר. 

מומחים מעריכים שההתפתחות הטכנולוגית שהואצה בעקבות הקורונה נובעת בעיקר מההבנה שהטכנולוגיה נמצאת בכל מקום והיא קריטית לכל תעשייה.

מהרגע שקמים ועד הרגע שהולכים לישון אנו מוקפים ונוגעים בטכנולוגיה, ואולי זהו גם ההסבר לכך שמרבית ההשקעות מרוכזות בתחומים טכנולוגיים ובפתרונות חדשניים.

נקודה מעניינת נוספת היא ההתפתחויות בעולם, ובעיקר בארה"ב, ואיך סטארט-אפים ישראלים יכולים לנצל את ההזדמנויות שנקרות בדרכם.

במרץ 2021, נשיא ארה"ב ג'ו ביידן הכריז על תוכנית ממשלתית בסך 2 טריליון דולר לשיקום כלכלת ארה"ב דרך השקעה בתשתיות תחבורה, בנייה, קלינטק, קליימטק, וטיפול באוכלוסיות מוחלשות.

התכנית משקפת את הלך הרוח, ומסמנת מספר תחומים ששווה להתמקד בהם ולקדם בהם שיתופי פעולה עם ארה"ב.

ריבוי הנפקות

אלמנט נוסף שבולט בשנה האחרונה בעולם הטכנולוגיה והסטארט-אפים הוא מיעוט רכישות וריבוי ההנפקות.

בשנה שחלפה, יותר ויותר חברות טכנולוגיה ישראליות יצאו להנפקות בארץ ובארה״ב או גייסו הון בשוק הציבורי.

ב-2020 תשע חברות טכנולוגיה ישראליות הונפקו בתל אביב והן גייסו 345 מיליון דולר.

לעומת זאת, ב-2019 בכלל לא בוצעו הנפקות של חברות טכנולוגיה בארץ.

ב-2020 השלימו שבע חברות ישראליות הנפקה בארה"ב ויחד הן גייסו 1.2 מיליארד דולר, זאת לעומת חמש הנפקות שבוצעו בארה"ב ב-2019.

בסך הכל 121 חברות טכנולוגיה ישראליות גייסו הון בבורסות (כולל הנפקות פרטיות וגיוסי חוב) בהיקף של 6.5 מיליארד דולר ב-2020, לעומת 68 חברות שגייסו 1.95 מיליארד דולר ב-2019.

לסיכום, מומחים מציינים שתקופת הקורונה העבירה את ההייטק הישראלי אבולוציה מואצת, שמתבטאת בסטארט-אפים וביזמים שיכולים לצמוח לחברות ענק.

שיא גיוסי ההון של החודשים האחרונים מעיד כי הצמיחה שנראתה ב-2020 לא הייתה תגובה קצרת-מועד למגפת הקורונה, אלא משקפת את האמון הגובר של המשקיעים במערך האקולוגי של החדשנות הטכנולוגית בישראל, השומר על יתרונה התחרותי של ישראל כמרכז גלובלי של חדשנות ופתרונות לאתגרים מקומיים וגלובליים.

זה הזמן. רוצים לקדם את הרעיון?

יש לכם רעיון לסטארטאפ? צריכים מיקוד והכוונה כדי לקחת אותו קדימה? מצוין. אנחנו נשמח לקחת חלק במסע שלכם – השאירו לנו פרטים וניצור קשר מיידי לתיאום פגישה.

* פגישת ייעוץ עסקי ראשונה ללא עלות

אל תפספסו את תכנית הסטארטאפים שלנו

בואו נקדם את הרעיון!

אל תפספסו. השאירו עכשיו פרטים וניצור אתכם קשר מיידי לתיאום פגישה.

בואו נקדם את הרעיון!

אל תפספסו. השאירו עכשיו פרטים וניצור אתכם קשר מיידי לתיאום פגישה.