בשנת 1935 נבנתה ספינת האוויר (צפלין) הגדולה ביותר בהיסטוריה – הינדנבורג. ארבעה מנועי דיזל ענקיים הניעו את הספינה – בלון עצום של 200,000 מטר מעוקב גז מימן – מיבשת ליבשת, כשבבטנה אלפי נוסעים.
ב-1937, פחות משנתיים אחרי השקת הפלא ההנדסי וגאוות העם הגרמני – הספינה נשרפה לחלוטין בעודה באוויר מעל שמי ניו ג'רזי.
כנראה שזה לא היה רעיון טוב להפעיל חדר לעישון סיגרים מתחת לבלון מלא בגז דליק.
ההתרסקות נהפכה לסמל של כישלון רעיון ספינות האוויר, והאיצה את המעבר למטוסים. ולעניינינו – איך נמנעים מהתרסקות כשמוציאים מוצר חדש לשוק?
מוצר טכנולוגי יכול להתבשל במשך שנים במחשבי החברה, לקבל עוד גרסה ועוד מוק-אפ, עוד אפיון ועוד פיצ'ר, להתגלגל מכיוון אחד לכיוון שני – אבל בשלב זה או אחר יגיע הרגע הגדול, הרגע שבו הוא ייצא אל אוויר העולם.
במובנים רבים ההשקה של אפליקציה או מוצר אחר משלבת בתוכה סוף והתחלה: זהו סוף התהליך המייגע של מעבר מרעיון ליישום, ותחילת התהליך המאתגר של ניסיון פריצה לקהלי יעד ושימור משתמשים.
לכבוד המעבר מסטטוס "בפיתוח" לסטטוס "זמין בחנות" – יזמים צריכים ללמוד כמה דברים חדשים, שלא היו בראש הרשימה שלהם כשחבו על רעיונות לאפליקציה או שכתבו את הקוד עבורה.
אל תפספסו!
יש לכם רעיון לסטארטאפ? צריכים מיקוד והכוונה כדי לקחת אותו קדימה? מצוין. אנחנו נשמח לקחת חלק במסע שלכם – השאירו לנו פרטים וניצור קשר מיידי לתיאום פגישה.
* פגישת ייעוץ עסקי ראשונה ללא עלות
השקה מוצלחת לאפליקציה – 5 הדיברות
1. לזכור את המשתמשים
השמפניות נפתחו, העובדים קיבלו סופ"ש ארוך – האפליקציה נולדה.
חשוב לזכור – בכל הנוגע להצלחה או כישלון, הכל מתנקז בסוף לרגע אחד, הרגע שבו המשתמש מקליק על האפליקציה שלכם לראשונה.
בהשקת אפליקציה, מעבר לצעדים שהפרט בהמשך, השימוש בה הוא מה שיקבע אם היא תצליח או לא.
השקיעו מאמצים בחוויית משתמש ידידותית, בתהליכי אונבורדינג מובנים ואינטואיטיביים ובעזרה ושירות לקוחות זמינים לטיפול בכל אתגר.
מילת המפתח היא פשטות – keep it simple, והמשתמשים יודו לכם באמצעות שימוש באפליקציה ונאמנות לאורך זמן.
2. ללמוד לשחרר
אחד הדברים שמכשילים יזמים רבים שרוצים לצאת עם אפליקציה ויראלית לשוק הוא חוסר היכולת לצאת משלבי הפיתוח ולהמריא לשלבי ההשקה.
תמיד נדמה שאם רק נוסיף עוד כפתור, נפתור עוד באג או נעשה עוד סבב אינפוטים – יהיה לנו ביד את המוצר המושלם. המציאות היא שזה אף פעם לא עובד ככה.
למעשה, התהליך הזה של ניסיון להגיע למושלמות במוצר פוגע בנו פעמיים: הוא מעכב את יציאת האפליקציה לעולם, והוא פוגע באיכות המוצר הסופי.
אם הרצתם על האפליקציה שלכם טסטים, נתתם למשתמשי בטא לתת הערות ונראה שהרוב מרוצים, זה מספיק.
תלמדו לשחרר, תרתי משמע. תמיד אפשר לחזור ולעדכן אם יש משהו חשוב, ראו הסעיף האחרון בכתבה.
אל תחכו! רוצים להתחיל?
יש לכם רעיון לסטארטאפ? צריכים מיקוד והכוונה כדי לקחת אותו קדימה? מצוין. אנחנו נשמח לקחת חלק במסע שלכם – השאירו לנו פרטים וניצור קשר מיידי לתיאום פגישה.
* פגישת ייעוץ עסקי ראשונה ללא עלות
3. לא להתבייש לשווק
יש מי שיגידו שברגע שהאפליקציה יוצאת לאור, היזם הופך ממנהל למשווק.
כשהטכנולוגיה קיימת והמוצר כבר בשל (בשל מספיק, זוכרים את הסעיף הקוד?) – זהו הזמן להשקיע את מירב המאמצים בשיווק.
הגדירו את קהל היעד שלכם, בצעו פילוחים וסקרי שוק והבינו היכן מאמצי השיווק שלכם צריכים להיות מרוכזים.
התחילו במאמצי השיווק הרבה לפני שהאפליקציה מגיעה לגוגל פליי – התחברו לקבוצות וארגונים שמרכזים רבים מקהלי היעד שלכם, הפיצו סקירנשוטים, הוציאו הודעות לרשת וצרו ציפייה לקראת יציאת המוצר.
כך, ביום הראשון שבו ניתן להוריד את האפליקציה, יהיה קהל משמעותי שכבר יכיר אותה.
האפליקציה באוויר? הוציאו את הארטילריה – פרסום ממומן ברשתות, פרסומות במדיות מסורתיות, פרסומים מפה לאוזן, יצירת קהילה, השתתפות בכנסים מקצועיים, שיווק משפיענים – אל תתביישו, בעולם השיווק כמעט כל האמצעים כשרים.
4. לדעת לבקש פידבק
עכשיו כשכל העולם יכול לעשות שימוש באפליקציה שלכם, נצלו את העובדה שיש לכם מאגר עצום של משתמשים, שהם למעשה טסטרים של חוויית המשתמש.
אל תסתנוורו מהצלחה ומכך שאתם מאמינים שהוצאתם מוצר מושלם.
איסוף של הערות, ביקורות ופידבקים הוא קריטי במיוחד בימים ובשבועות הראשונים של האפליקציה בשוק.
מומלץ לשים לב לעמוד ה-reviews בחנויות האפליקציות ולדאוג להגיב למשתמשים כועסים, ולהפוך את מערכת הפידבקים לזמינה ופשוטה לשימוש בתוך האפליקציה.
זהו ניצחון כפול – מצד אחד אתם מקבלים טונות של דאטה שיעזרו לכם להשתפר, ומהצד השני המשתמשים מרגישים שותפים למסע שלכם, ויישארו נאמנים אם יראו שההמלצות שלהן מקבלות תשומת לב.
5. לא לשכוח לעדכן
לבסוף, כשכל המכונה כבר נעה קדימה, האפליקציה נחטפת מהחנויות (אנחנו מקווים) ויש בייס גדול של משתמשים – אל תשכחו לעדכן.
בימינו אף מוצר לא משוחרר לאוויר העולם בתצורתו הסופית. פאצ'ים, פיצ'רים חדשים, עדכוני גרסאות, שפות נוספות, שינויים קוסמטיים – כל מוצר מקבל עדכונים באופן שוטף, כדי להמשיך להיות עדכני עבור המשתמשים.
אחרי הכל, הצפלין הושקה כפאר היצירה האנושית, והפכה לטכנולוגיה של אתמול ברגע שהתגלו הבעיות האמיתיות שלה. אל תתנו לאפליקציה שלכם להיות צפלין.
אז מאיפה מתחילים?
יש לכם רעיונות לאפליקציה? נעים מאוד, אנחנו StartPlan ויש לנו מטרה אחת ברורה – לכוון אנשים כיצד לקחת את הרעיון שלהם קדימה ולהגדיל את הסיכויים שלו להפוך לסטארט-אפ.
אנחנו עובדים עם אנשים שיש להם רעיון לסטארט-אפ, ונותנים להם את הידע והכלים כדי להפוך ליזמים.
אנחנו נשמח לסייע ולקחת חלק במסע שלכם – השאירו לנו פרטים ונכוון אתכם אל הצעד הבא.
זה הזמן. רוצים לקדם את הרעיון?
יש לכם רעיון לסטארטאפ? צריכים מיקוד והכוונה כדי לקחת אותו קדימה? מצוין. אנחנו נשמח לקחת חלק במסע שלכם – השאירו לנו פרטים וניצור קשר מיידי לתיאום פגישה.
* פגישת ייעוץ עסקי ראשונה ללא עלות