כל מסע גדול מתחיל בצעד קטן: איך חושבים על רעיון לסטארט-אפ?

שכחו מרגע של הארה באמצע המקלחת – רעיונות טובים לסטארט-אפים נולדים אחרי חיפוש ממוקד ואיכותי והבנה של בעיות וכאבים הקיימים בשוק | אלה התחנות המרכזיות בדרך לרעיון מוצלח, ועוד טיפ אחד פרקטי ליזם המתחיל
כל מסע גדול מתחיל בצעד קטן: איך חושבים על רעיון לסטארט-אפ?
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook

למרות התמונה שיש לנו בראש מסרטים, בדיחות וארץ נהדרת – סטארט-אפים לא מתחילים את דרכם בסלון של שני שותפים שאומרים אחד לשני "אחי יש לי רעיון פצצה לסטארט-אפ…".

לצערנו או לשמחתנו, רעיונות מעולים באמת לא מגיעים כמו בסרט מצויר ברגע אחד עם נורה הנדלקת מעל הראש – אלא מצריכים הבנה אמיתית של בעיה הקיימת בשוק, עבודה מדוקדקת על עיצוב ויישום פתרון לבעיה, ובהמשך גם פיתוח מוצר, שיווק לקהל, יצירת מודל הכנסות וגידול.

מכיוון שיזמות היא אופי, פעמים רבות יזם יכול להיות אדם בעל מוטיבציה, כישורים, ראש גדול ורעב להצלחה – אבל בלי מיזם.

כן כן, בלי רעיון לפיתוח, כל הרצון לפתח משהו מצליח לא יכול להתממש. לכן ריכזנו כאן כמה תחנות שצריך לעבור בדרך לרעיון מושלם לסטארט-אפ.

המפתח הוא – הכל אישי. למרות שהיינו רוצים להאמין שנוכל לפתור בעיות של יוזרים מכל הסוגים ומכל העולם, הניסיון מראה שככל שהרעיון יותר קרוב לליבו של היזם וככל שהכאב מגיע מהניסיון האישי שלו – כך יש למיזם סיכוי גבוה יותר "לתפוס", ולהצליח.

אל תפספסו!

יש לכם רעיון לסטארטאפ? צריכים מיקוד והכוונה כדי לקחת אותו קדימה? מצוין. אנחנו נשמח לקחת חלק במסע שלכם – השאירו לנו פרטים וניצור קשר מיידי לתיאום פגישה.

* פגישת ייעוץ עסקי ראשונה ללא עלות

איך חושבים על רעיון לסטארט-אפ – תחנות מרכזיות שחשוב לעבור בדרך

זיהוי הבעיה

כמעט כל סטארט-אפ בעולם הוא התגלמות של פתרון לבעיה – קטנה כגדולה. האינטרנט מבולגן? יש גוגל. אין מוניות ברחוב? יש אובר. המכוניות מזהמות את כדור הארץ? יש טסלה.

אין מה לאכול במקרר? יש וולט. כיזמים, התחנה הראשונה שלנו בדרך לרעיון מוצלח היא זיהוי בעיה כזו, שטרם ניתן עליה פתרון מספק.

איך מגיעים לבנק הבעיות הזה? כצעד ראשון, נזכור שהתהליך הוא זיהוי הבעיה ואז מציאת פתרון, ולא להפך.

כילדים היינו מאושרים לחשוב על משאית זבל שגם טסה לחלל, מצלמה שגם מוציאה זיקוקים או מגלשת מים שהופכת לרכבת.

כל הרעיונות הנפלאים האלה הם פנטזיות ילדות בלבד בדיוק מהסיבה שהם נותנים פתרון, לבעיה שאינה קיימת.

כך למשל, הרעיון של מכוניות אוטונמיות שנוהגות את עצמן הוא ישן לפחות כמו הסרט "האלמנט החמישי" (שיצא ב-1995) – אבל היישום של הרעיון בחברות הזנק החל רק כאשר הבעיה (תאונות, פגיעה בפרודוקטיביות ומחסור בנהגים מסחריים) הפכה לקריטית.

אז איך מגיעים לבעיה אמיתית שדורשת מענה? כאמור, הכל אישי. רשמו (כמו בטבלה המצורפת) שלוש בעיות או כאבים שאתם חווים או מכירים מחיי היומיום שלכם – בעבודה, בחיים האישיים, בלימודים.

אם הכאב אינו אישי שלכם, לרעיון יש פחות סיכוי להתגשם. כעת דרגו את הבעיות מ-1 עד 5 על סמך רמת ההיכרות שלכם עם הבעיה ועד כמה אתם מחוברים לתחום שבו היא מתקיימת.

תנו לבעיות הפוטנציאליות ציון לפי רמת הערך והחשיבות שיהיו לפתרון הבעיה. כלומר, תשאלו את עצמכם עד כמה הרעיון שלכם יוכל להביא ערך לחיים של אנשים רבים ולא רק לשלכם.

שקללו את הציונים שנתתם – לבעיה עם הציון הגבוה יש סיכוי טוב להבשיל לכדי רעיון מצוין לסטארט-אפ.

 

 

רמת ההיכרות עם הבעיה

רמת הערך והחשיבות שיהיו לפתרון הבעיה

סה"כ

בעיה 1

 

 

 

בעיה 2

 

 

 

בעיה 3

 

 

 

אל תחכו! רוצים להתחיל?

יש לכם רעיון לסטארטאפ? צריכים מיקוד והכוונה כדי לקחת אותו קדימה? מצוין. אנחנו נשמח לקחת חלק במסע שלכם – השאירו לנו פרטים וניצור קשר מיידי לתיאום פגישה.

* פגישת ייעוץ עסקי ראשונה ללא עלות

הבנת קנה המידה של הרעיון

התחנה הבאה תדרוש מאיתנו מעט מחקר שוק. כעת, כשיש לנו בעיה שזיהינו ואנחנו חושבים שנוכל לפתור, עלינו להבין לאיזה שוק אנחנו נכנסים, ולפי זאת מה יהיה הגודל של הסטארט-אפ שלנו.

אם זיהינו כאב בכך שאין בנק דיגיטלי הפונה לצעירים, אנחנו מתכוננים להיכנס לתחומי הבנקאות.

בנק הוא אופרציה עצומה, ולפיכך סביר להניח שהסטארט-אפ שלנו יצטרך להיות גדול מאוד.

בניגוד לכך, אם הרעיון שלנו פותר בעיה שקיימת אצל קהילת נהגי הטרקטורים בישראל בלבד – ייתכן מאוד שהעסק הולך להיות קטן יחסית.

הביטו בחברות קיימות שעוסקות באותם נושאים, ובדקו את גודל האופרציה שלהן.

לפי התוצאות, בחנו האם אתם מוכנים או רוצים להקים חברת ענק, והאם תסתפקו בחברה קטנה וחכמה.

זכרו, שגם הצלחות ענקיות כמו אמזון, נטפליקס ופייבר – התחילו כמיזמים קטנים מאוד לשווקים ספציפיים, ואחר כך כבשו את העולם.

התאמת יזם לשוק

גם אם השקענו מחשבה מעמיקה בבחירת בעיה שקשורה אלינו ולחוויות החיים שלנו באופן אישי, צריך לבדוק בזהירות שלפאונדר של הסטארט-אפ יש התאמה לשוק שאליו הוא מעוניין להיכנס.

ברור שיזם שרוצה לפתור כאב שמתקיים אצל צרכני התחבורה הציבורית – למשל, לוח הזמנים אינו נגיש באינטרנט – עדיף שיהיה צרכן תחבורה ציבורית בעצמו.

כאמור, אם הוא לא נסע מעולם באוטובוס, כנראה שהוא לא נחשף לבעיה הזו ממקור ראשון, ולכן יכול מאוד להיות שהוא אינו האדם המתאים להציע פתרון עבורה.

זהו אינדיקטור חשוב להתאמה בין היזם לשוק שאליו הוא רוצה להיכנס.

טיפ פרקטי לסיום: דיגיטציה

אם הגעתם לפה ואתם עדיין מבולבלים, אפשר לפנות לחברות שמתמחות בהקמה וליווי של סטארט-אפים, כמו סטארטפלאן הישראלית.

חברות מסוג זה יכולות לקחת קצה של רעיון, וללוות את היזם עד להשקה מוצלחת.

עד אז, קבלו טיפ פרקטי: רוצים רעיון לסטארט-אפ? קחו משהו בחיים שלכם שאינו דיגיטלי כרגע – דיווח שעות בעבודה, החלפת החול בארגז של החתול או ניהול חלוקת כספי ירושה – וחשבו איך הופכים אותו לדיגיטלי.

העולם צמא למעבר לפתרונות דיגיטליים, וקיימים עוד תחומים רבים שזקוקים לכך.

אמזון עשתה את זה לחנויות הספרים, אפליקציות התשלומים עושות את זה למזומן, ווייז עשתה את זה למפות הנייר. אולי הסטארט-אפ שלכם יהיה המהפכה הדיגיטלית הבאה?

אז מאיפה מתחילים?

יש לכם רעיון מנצח? נעים מאוד, אנחנו StartPlan ויש לנו מטרה אחת ברורה – לכוון אנשים כיצד לקחת את הרעיון שלהם קדימה ולהגדיל את הסיכויים שלו להפוך לסטארט-אפ.

אנחנו עובדים עם אנשים שיש להם רעיון לסטארט-אפ, ונותנים להם את הידע והכלים כדי להפוך ליזמים.

אנחנו נשמח לסייע ולקחת חלק במסע שלכם – השאירו לנו פרטים ונכוון אתכם אל הצעד הבא.

 

זה הזמן. רוצים לקדם את הרעיון?

יש לכם רעיון לסטארטאפ? צריכים מיקוד והכוונה כדי לקחת אותו קדימה? מצוין. אנחנו נשמח לקחת חלק במסע שלכם – השאירו לנו פרטים וניצור קשר מיידי לתיאום פגישה.

* פגישת ייעוץ עסקי ראשונה ללא עלות

אל תפספסו את תכנית הסטארטאפים שלנו

בואו נקדם את הרעיון!

אל תפספסו. השאירו עכשיו פרטים וניצור אתכם קשר מיידי לתיאום פגישה.

בואו נקדם את הרעיון!

אל תפספסו. השאירו עכשיו פרטים וניצור אתכם קשר מיידי לתיאום פגישה.