איך מתחילים את המסע בדרך אל הסטארט-אפ?

לפני שרצים לשרוף לילות וימים על כתיבת קוד עבור מוצר שלא בטוח שיש לו שוק – ההתחלה של סטארט-אפ עוברת בשתי תחנות חשובות, ועצירה בהן יכולה למנוע נפילה כואבת בשלבים יותר מאוחרים | מדריך מקוצר לצעדים הראשונים שכל סטארט-אפיסט צריך להכיר
איך מתחילים את המסע בדרך אל הסטארט-אפ?
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook

אם אתם מסתכלים על טוויטר או טסלה וחושבים "אני הייתי עושה את זה טוב יותר", אם יש לכם פתרון לכל בעיה שמציבים מולכם, ואם אתם לא יכולים לשבת כי משהו בכם בוער לצאת ולעשות – כנראה שאתם יזמים.

יזמות היא אופי, ואחד המאפיינים של מי שדם יזמי זורם בעורקיו הוא ריצה קדימה – הלאה, למיזם הבא, לרעיון הגדול הבא ולהצלחה הממתינה.

אבל עבור מי שזוהי הפעם הראשונה עבורו, מומלץ לעצור רגע וללמוד.

בעצם, גם אם זהו המיזם העשירי שלך, כדאי מאוד להבין לעומק כיצד עובד התהליך.

איך להתחיל סטארט-אפ?

מאיפה יוצאים לדרך עם פיתוח סטארט-אפ? לפי ניסיון רב-שנים שצברה חברת סטארטפלאן הישראלית, המסייעת ומייעצת ליזמי טק בתחילת דרכם, הצעדים הראשוניים והבסיסיים בהזנקה של סטארט-אפ כוללים שני מהלכי-על: מחקר שוק עסקי; ובניית תשתית עסקית.

תחת כל אחד מהם ניצבים עוד מהלכים ספציפיים. אז בואו נתחיל.

אל תפספסו!

יש לכם רעיון לסטארטאפ? צריכים מיקוד והכוונה כדי לקחת אותו קדימה? מצוין. אנחנו נשמח לקחת חלק במסע שלכם – השאירו לנו פרטים וניצור קשר מיידי לתיאום פגישה.

* פגישת ייעוץ עסקי ראשונה ללא עלות

מהלך-על ראשון: בדיקת רקע מקדימה של השוק בפן העסקי

עוד לפני שתכתבו שורת קוד אחת, כל יועץ ויזם ותיק יציע לכם לצלול לעומקו של השוק שאליו אתם רוצים לחדור.

חקר שוק אינו תהליך צדדי או חסר חשיבות – עליו מבוסס פוטנציאל ההצלחה של המיזם שלך.

פעמים רבות שגיאה במיפוי הסביבה העסקית שאליה המיזם עתיד לקפוץ, הביאה למפלה כלכלית של החברה.

גם אם הרעיון שלכם עונה על צורך אמיתי של משתמשים, גם אם הוא רעיון אצילי שיציל את העולם מזיהום או ממחלות – סביבה עסקית לא נכונה יכולה להפיל אותו.

אלה כמה שאלות מנחות שכל יזם או משקיע ראשוני צריכים לשאול את עצמם במסגרת בדיקת השוק, לפני שהם יוצאים לדרך:

  • מהו גודל השוק? בדקו את נפח המכירות הנוכחי בשוק, את תחזית המכירות, כמה משתמשים פוטנציאליים קיימים וכמה צפויים להיות.
  • באיזו מגמה השוק נמצא? במילים אחרות – נסו להבין האם אתם עתידים להיכנס לשוק בזינוק כלפי מעלה, או בשוק שכבר נמצא בדעיכה.
  • מי הם המתחרים ומה הן החלופות הקיימות כיום בשוק? זהו צעד בסיסי – הכינו רשימה של מתחרים אפשריים, חוזקותיהם, חולשותיהם, וכיצד אתם מתבלטים לעומתם. צרו מיפוי של התחרות בשוק – חוזקות וחולשות של כל מתחרה, היקף פעילות, מיקוד הפעילות השיווקית ועוד.
  • האם התחום הזה מעניין משקיעים? לא צריך לפתוח ספר טלפונים ולחפש משקיעים. בדקו בעיתונות הכלכלית ובמאגרי מידע – האם סטארט-אפים אחרים בתחום הצליחו לגייס כספים, האם חברות בתחום עשו אקזיטים מוצלחים והאם יש משקיעים שמתעניינים ספציפית בתחום של הסטארט-אפ שלכם.

 

אל תחכו! רוצים להתחיל?

יש לכם רעיון לסטארטאפ? צריכים מיקוד והכוונה כדי לקחת אותו קדימה? מצוין. אנחנו נשמח לקחת חלק במסע שלכם – השאירו לנו פרטים וניצור קשר מיידי לתיאום פגישה.

* פגישת ייעוץ עסקי ראשונה ללא עלות

מהלך-על שני: בניית תשתית עסקית

המלצה חמה – לא לצאת לדרך ללא תשתית עסקית ברורה. היזמים של ימינו כבר מבינים זאת, וסטארטאפיסטים שכבר חברו למשקיעי סיד בשלבים ראשוניים יודעים שזוהי אחת הדרישות של משקיע שמתעניין במיזם. אז ממה מורכבת תשתית עסקית?

  • חזון: צעד שנעשה מבלי שיש לו מטרות לא ימשוך אליו השקעות או משתמשים. הגדירו למה המיזם מוקם, אילו ערכים הוא בא לקדם וכיצד הוא יסייע לקהל לקוחותיו.
  • אסטרטגיה: זה המקום לשרטט את המהלכים שיידרשו בשנים הראשונות של הסטארט-אפ כדי להגשים את החזון. לא צריך לפרט פיצ'רים, אלא לצייר בקווים כלליים את השביל שעליו יצעד המיזם.
  • יצירת אבני דרך: איך נדע שהתקדמנו? איך נדע שהתוכנית שלנו עובדת? בדיוק לשם כך נוצרו אבני הדרך (Milestones). הציבו יעדים, תחומים בזמן, כדי לראות ולבחון את קצב ההתקדמות שלכם – אלה יכולים להיות יעדים אסטרטגיים (למשל השקת מוצר); יעדים עסקיים (למשל, גיוס משקיע); או יעדים פיננסיים (למשל, רווח של חצי מיליון דולר ברבעון).
  • תוכנית עסקית ופיננסית מקצועית: זהו לב לבה של התשתית העסקית של המיזם, וזהו המסמך שאותו ירצו לראות – ואף לשנות – משקיעים פוטנציאליים. צרו תוכנית עסקית למשקיעים שמסבירה את כל מה שהבנתם במחקר השוק, וכיצד אתם מתכוונים לחדור ולהצליח בשוק הזה. אילו סכומי השקעה נדרשים כדי להניע את הסטארט-אפ, ומה הוא הצפי לרווחים ולהפסדים ברבעון, במחצית ובשנה הפיננסית?
  • פירוט מודל תמחור: אז יש חזון למוצר ויש תוכנית פיננסית. כעת הגיע הזמן לפרט – כמה זה יעלה למשתמש הקצה? בהתאם להערכת נפח הפעילות של המיזם ולעלויות הכרוכות בו, הכינו מודל מחירים לשירותים או למוצרים שאותם אתם מתכוונים להציע.
  • תוכנית שיווקית: יש לכם רעיון מושלם ותוכנית ברורה. יגיע הרגע שבו תרצו לספר על כך לעולם. הכינו תוכנית לשיווק הסטארט-אפ בעת צעדיו הראשונים, עוד לפי השקת המוצר.

וזה, כמו שאומרים, רק על קצה המזלג. הקמת סטארט-אפ מאפס היא עבודה מאומצת, שדורשת תשומת לב לאינסוף פרטים קטנים, וזה עוד לפני שדיברנו על הפיתוח עצמו.

אבל ההשקעה בפרטים הלכאורה קטנים האלה לפני שיוצאים לדרך, תמנע הרבה כאבי ראש – ואף כשלונות אמיתיים – בשלבים יותר מאוחרים.

אז מאיפה מתחילים?

יש לכם רעיון מנצח לסטארטאפ? נעים מאוד, אנחנו StartPlan ויש לנו מטרה אחת ברורה – לכוון אנשים כיצד לקחת את הרעיון שלהם קדימה ולהגדיל את הסיכויים שלו להפוך לסטארט-אפ.

אנחנו עובדים עם אנשים שיש להם רעיון לסטארט-אפ, ונותנים להם את הידע והכלים כדי להפוך ליזמים.

אנחנו נשמח לסייע ולקחת חלק במסע שלכם – השאירו לנו פרטים ונכוון אתכם אל הצעד הבא. 

זה הזמן. רוצים לקדם את הרעיון?

יש לכם רעיון לסטארטאפ? צריכים מיקוד והכוונה כדי לקחת אותו קדימה? מצוין. אנחנו נשמח לקחת חלק במסע שלכם – השאירו לנו פרטים וניצור קשר מיידי לתיאום פגישה.

* פגישת ייעוץ עסקי ראשונה ללא עלות

אל תפספסו את תכנית הסטארטאפים שלנו

בואו נקדם את הרעיון!

אל תפספסו. השאירו עכשיו פרטים וניצור אתכם קשר מיידי לתיאום פגישה.

בואו נקדם את הרעיון!

אל תפספסו. השאירו עכשיו פרטים וניצור אתכם קשר מיידי לתיאום פגישה.